Ko je Dalibor Stupar? Umetnik u anti-srpstvu

PRISMOTRA nastavlja da se bavi pojedinim “umetnicima” koji pokušavaju da svoje aktivnosti protiv Srbije sakriju iza svojih “umetničkih dela”. Posle fotografa Srđana Veljovića koji je koristio fotografiju kao sredstvo napada na Srbiju, otkrivamo vam još jednu osobu sličnih namera.

Ko je Dalibor Stupar?

Dalibor Stupar je novinar i karikaturista u službi vojvođanskih separatista. Zaposlen je na oba vojvođanska separatistička portala, “Voice” i “Autonomija”. Na portalu “Voice” radi kao novinar, dok na portalu “Autonomija” crta karikature. Njegove karikature najčešće napadaju Srpsku Pravoslavnu Crkvu. On takođe koristi karikature da širi ideju o nezavisnoj Vojvodini, optužuje Srbiju za ratne zločine. 

Analizom društvenih mreža Dalibora Stupara može se zaključiti da se radi o osobi koja iz nepoznatih razloga gaji patološku mržnju prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Tako je Daliboru Stuparu jedna od omiljenih knjiga “BIZARNI SVECI SRPSKE CRKVE”. Njegova mržnja se na tome ne zaustavlja, optužuje crkvu za krađu, ratne zločine, silovanja.

Dalibor Stupar je učestvovao na više tribina u organizaciji vojvođanskih separatista. Na društvenim mrežama podržava tekstove u kojima se propagira kako su Vojvođani bolje živeli u Austrougarskoj nego u Srbiji. Takođe na društvenim mrežama podržava nezavisnu Kataloniju, optužuje Srbiju za ratne zločine, stavlja zastave Katalonije. Jedna od njegovih morbidnijih karikatura jesu ljudske kosti u obliku četiri slova S, i natpis srbovanje u toku, kao još jedna njegova poruka da su Srbi zločinci, ali sakrivena iza maske karikature. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *