Ko plaća anti-kinesku propagandu u Srbiji? Spisak donacija organizacije “CEKOR”.

Portal Prismotra došao je u posed spiska donacija kojim se finansira anti-kineska propaganda u Srbiji, koju organizuje nevladina organizacija “CEKOR”. Agenti ove organizacije direktno su finansirani od strane zapadnih struktura što negira njihovu tvrdnju da su oni jedna obična ekološka organizacija. Članovi ove organizacije na čijem čelu se nalazi Nataša Đereg podele godišnje preko 120.000 evra. Organizacija “CEKOR” postoji od 1999. godine. Za 21. godinu svog postojanja nikada se nisu bavili ekološkim katastrofama koje su izazvale NATO bombe na rafinerije, fabrike i druga razna hemijska postrojenja. Takođe “CEKOR” se nikada nije bavio Železarom Sederevo , kada su njeni vlasnici bili amerikanci. Odgovor na ova pitanja dobijamo kada pogledamo ko finansira “CEKOR” i zbog čega “CEKOR” ne sme da napada zapadne države zbog ekološke katastrofe koje su izavale bombardovanjem Srbije.

Ko finasira “CEKOR”?

Agenti organizacije “CEKOR” dobijaju veliki novac za svoje nepostojeće projekte.  Celokupan ovaj novac završi u njihovim džepovima. Zauzvrat agenti “CEKORA” napadaju kineske investicije u Srbiji. Navešćemo neke primere donacija koje “CEKOR” dobija. “CEKOR” je dobio od “Evropske klimatske organizacije” 48.000 evra. Od “Regionalnog centra za životnu sredinu” za centralnu i istočnu Evropu dobili su 22.500 evra. “Evropski pokret u Srbiji” dodelio im je 15.000 evra. Ono što treba reći jeste da agenti “CEKORA” često odlaze u inostranstvo i da u svojim putnim torbama donose novac u Srbiju, koji je mimo ovog spiska koji mi objavljujemo. 

Još jedan dokaz da organizacija “CEKOR” pravi nepostojeće projekte je i donacija “Društva za proučavanje ptica” koje je “CEKORU” dodelilo 5.700 evra. Postavlja se pitanje kakave veze “CEKOR” ima sa proučavanjem ptica u Srbiji. Na “CEKOR” uticaj takođe imaju i regionalne obaveštajne službe , tako je “CEKOR” iz Sarajeva dobio 11.400 evra. Ovaj novac im je dodelila fondacija “Krila Nade”. “CEKOR” je dobio još neke manje donacije koje možete videti na slikama.

Ono što treba reći je da su ovo donacije “CEKORA” samo za jednu godinu , i da “CEKOR” svake godine dobija nekoliko stotina hiljada evra. Tako da za 21. godinu postojanja, “CEKOR” je dobio oko pet miliona evra donacija koje su završile u džepovima njihovih agenata. Njihova direktorka Nataša Đereg umesto što sa saopštenjima napada Prismotru mogla bi da da odgovor gde je završilo PET miliona evra za 2 decenija rada “CEKORA”? 

Direktorka “CEKORA” Nataša Đereg

 

 

Prismotra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *