Dejan Petar Zlatanović: Mentalno oboleli manipulator

Opoziciono nastrojeni mediji sa velikom pažnjom su ispratili „spontani“ i veoma nasilni protest ispred Narodne skupštine sedmog jula, a pored već uigranih propagadnih glasila (N1, Danas), u izveštavanju su se istakli i brojni amaterski Jutjub kanali. U tom društvu najviše pažnje je na sebe privukao ozloglašeni „srbin.info“, portal koji već godinama poziva na širenje nasilja u Srbiji. Urednik ovog sajta, Dejan Petar Zlatanović, pokušava da izgradi kult ličnosti oko sebe, predstavljajući se kao jedini objektivni novinar u našoj zemlji. Prismotra je odlučila da javnosti otkrije pravo lice Zlatanovića i raskrinka njegov anti-patriotski portal.

Dejan Petar Zlatanović za sebe tvrdi da je bivši profesor istorije, koji je oteran od strane vlasti. Međutim, na internetu se ne može naći nijedna informacija o njegovom obrazovanju, a nije poznato ni na kom je tačno fakultetu predavao. Sa sigurnošću se jedino može utvrditi da je Zlatanović nepismen, s obzirom na to da njegovi tekstovi obiluju slovnim i gramatičkim greškama. On u svom obraćanju često pokazuje znakove disleksije, pošto teško sklapa rečenice i po govoru se jasno vidi da sa mučenjem izgovara komplikovane reči. Iz ovog razloga ga njegovi sagovornici sa suprotnim mišljenjem veoma često „preklope“; Sergej Trifunović ga je u jednom razgovoru praktično osramotio, jer Zlatanović nije znao kako da mu odgovori na pojedine tvrdnje u vezi Kosova i patriotizma. Očigledno je da Zlatanović ima dijagnozu, da boluje od neke vrste mentalne bolesti i takav čovek ne bi nikako mogao da bude novinar u ozbiljnom mediju, a kamoli urednik.

Kada je reč o Zlatanovićevom „patriotizmu“ valja istaći da njegov portal „srbin.info“ već godinama pokušava da se predstavi kao desničarski i istinski rodoljubiv sajt. Međutim, ostaje nejasno zašto onda Zlatanović na svom sajtu najviše prostora daje političkim marionetama Dragana Đilasa. Srbin.info među prvima prenosi izjave Marinike Tepić, Vuka Jeremića, Janka Veselinovića, Sergeja Trifunovića i naravno gazde Đilasa. Automatski se postavlja pitanje zašto portal, koji pokušava da se predstavi kao patriotski orijentisan, prenosi izjave političara koji su na levoj strani političkog spektruma. Marinika Tepić je podržala vojvođanski separatizam, Vuk Jeremić je pomogao Albancima da učvrste nezavisnost Kosova, Sergej Trifunović se zalaže za legalizaciju gej brakova i droge, a o Draganu Đilasu ne treba trošiti slovo na papiru.

Međutim, odavno je poznato da Zlatanović najviše sarađuje sa Srđanom Nogom, još jednom uzdanicom lažne desnice. Nogo je javnosti najpoznatiji po nasilnim delatnostima, pre svega po vešalima koje je tokom protesta 2019. godine želeo da stavi na Terazije, aludirajući na nacistički zločin iz Drugog svetskog rata. Nogo je toliko morbidan, da je dobio politički ukor od Boška Obradovića, koji ga je, po nalogu Dragana Đilasa, isključio iz Dveri. Sličan se sličnom raduje, pa se tako Zlatanović i Nogo dopunjuju u svojim patološkim željama za nasiljem. Njih dvojica sarađuju i sa ozloglašenim Miroljubom Brkićem, najkontroverznijim novinarom na ovim prostorima. O njemu će Prismotra spremiti poseban tekst. Dejan Petar Zlatanović je, zajedno sa njegovim portalom srbin.info (ili, kako ga je nazvao dr Miroljub Petrović, „đubre.info“) jedna od udarnih igli lažne desnice na internetu i Jutjubu. S obzirom na to da je Zlatanović čovek sa posebnim potrebama, donekle mu treba oprostiti na ekstremizmu i neznanju koje eksponira u svojim nastupima. Ipak, bilo bi korektno da Zlatanović javnosti otkrije svoje mentalno stanje i razjasni da li boluje od bilo kakve bolesti. Srbiju može da poštedi svog „patriotizma“, jer Srbija od njega ima samo ukaljani ugled.

 

 

 

Prismotra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *