Ko su direktori Nato lobističke organizacije BCBP?

U nastavku istraživanja o Nato lobističkoj organizaciji”Beogradski centar za bezbednosnu politiku” donosimo  vam nove informacije o tome ko su direktori ove sumnjive nevladine organizacije koja se bavi Nato lobiranjem. “Beogradski centar za bezbednosnu politiku” je NATO lobistička organizacija sa sedištem u Beogradu koja okuplja NATO lobiste iz cele Srbije. Cilj ove organizacije je destabilisanje Srbije i izazivanje nereda na ulicama Beograda. Ovo su njeni direktori:

Igor Bandović

Ivan Bandović se od novembra 2019. godine nalazi na mestu direktora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”. Pre toga u periodu od 2008. godine do 2019. godine bio je viši program menadžer “Evropskog fonda za Balkan”. Završio je Užičku gimnaziju i studirao je međunarodno pravo i međunarodne odnose u Beogradu. Kao direktor “BCPB” ima mesečnu platu u iznosu od 5.000 evra. Ivan Bandović je 1997. godine osnovao nevladinu organizaciju “Libegraf”, tada dobija svoj prvi novac od stranih službi za svoje aktivnosti u Srbiji. Njegova specijalnost je izučavanje i borba protiv nacionalizma.

 

 

Predrag Petrović nalazi se na mestu programskog direktora “BCBP”.  Diplomirao je politikologiju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. U “Beogradskom centru za bezbednosnu politiku” radi od 2006. godine, najpre kao istraživač, zatim kao koordinator istraživanja i najzad kao izvršni direktor. Jedan od njegovih zadataka u okviru ove organizacije je pokušaj da se infiltrira u naš bezbednosno obaveštajni sektor.

 

Prismotra

Nastaviće se…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *