Ko plaća časopis “VREME”?

PRISMOTRA nastavlja da objavljuje podatke o sumnjivim donacijama koje određeni prozapadni mediji u Srbiji dobijaju iz inostranstva. Nedeljnik “VREME” dobio je u poslednjem periodu više takvih sumnjivih donacija. Celokupni iznos tih donacija koje je dobilo “VREME” iznosi 236.881 evra. Od koga je to Nedeljnik “VREME” dobijao novac?

U zadnjim transakcijama Nedeljnik “VREME” dobija najviše novca iz Belgije. Od “UNICREDIT BANK”iz Belgije su dobili 103.819 evra. Zašto su dobili ovoliki novac od filijale ove banke iz Belgije ostaje nejasno. Donacije iz Belgije se nastavljaju, tako su od “BNP Paribas Fortis” banke dobili 22.331 evra, i na kraju od “EUROPEAN FUND” Belgija dobili su 970.932 dinara.

Od “UK FOREIGN OFFICE”-Velika Britanija dobili su 3.945.692 dinara. Velika Britanija zauzima važno mesto u finansiranju prozapadnih medija u Srbiji. Od “HEINRIH BELL” fondacije iz Nemačke “VREME” je dobio 1.849.240 dinara. Ova fonfacija je jako dobro poznata u Srbiji. Ne postoji nevladina organizacija, prozapadni mediji, aktivisti za ljudska prava koji nisu dobili novac od “HEINRIH BELL” fondacije.

 

Prismotra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *