Zašto je glumac Bane Vidaković lažna elita? Heroin, zatvor, prevara…

Početkom osamdesetih godina u Beogradu službenici američke ambasade, po tvrdnjama svedoka tih događaja, donose novu drogu u Beograd – heroin. Kako svedoče pojedinci, glumci, pevači i rok bendovi koji su u to vreme organizovali žurke po Beogradu prvi su bili na udaru tih narkotika. Jedan od tih koji su posećivali žurke bio je i Bane Vidaković, koji počinje da konzumira ovu drogu.

Međutim, to se nije završilo samo na korišćenju heroina. Bane je nastavio da tone u svom životu, gubio je uloge, a zatim je, kako bi mogao da se drogira (jer je sredstava bilo sve manje), počeo svoje kolege da “navlači” na heroin. Imena glumaca koje je on “navukao” na heroin su poznata redakciji Prismotre. U svom tom ludilu, Bane je više puta završavao i u zatvoru, što i sam u pojedinim intervujima priznaje. Od jednog njegovog poznanika čuli smo jednu anegdotu. Bane Vidaković je jednom prilikom u zatvoru zapao u heroinsku krizu, pa je zapomagao “stražaru, stražaru”. Čuvar u zatvoru ga je čuo i rekao mu: “Nisam ja stražar”. Bane mu je odgovorio: “Pa dobro, tamničaru”.

Njegov pad se nije zaustavio tu. Bane Vidaković je bio umešan u pojedine prevare sa projektima iz kulture i lažirao je snimanja. Ipak, sve to nije dovelo do sudskog procesa, jer je zaštićen pre svega komunom koju čine pojedini glumci. Zbog svega toga i ne čudi što je posle izjave Nikole Koje da će otići iz zemlje ukoliko protesti ne uspeju, odmah podržao Koja i rekao da će i on sam napustiti Srbiju.

Verujemo da Baneta Vidakovića zanimaju protesti koliko i, što bi naš narod rekao, lanjski sneg, on je instrument u rukama nekih ozbiljnih i dobrostojećih glumaca koji su mu obećali neku epizodnu ulogu ili projekat ako ih podrži. A Bane , kao Bane , nastaviće da živi svoj život do nekog narednog protesta ili do narednog zadatka koji mu neki jači glumac dodeli.

 

 

Prismotra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *