Ko je Srđan Veljović? Fotografija kao oružje

Prismotra nastavlja da informiše javnost o svim organizacijama i pojedincima koji rade protiv interesa države Srbije.

Ko je Srđan Veljović?

Srđan Veljović je fotograf koji je svoju celokupnu karijeru posvetio Vukovaru. On se skoro dve decenije bavi fotografijama koje imaju za cilj da pokažu kako su Srbi počinili zločine u Vukovaru nad Hrvatima. Srđan Veljović je u Beogradu organizovao više izložbi koje su bile posvećene Vukovaru. Obilatu pomoć u svom radu je dobio od Staše Zajović i Žena u crnom. Njihov krajnji cilj je bio da se Srbija optuži za rat u Hrvatskoj.

Zajedno sa Ženama u crnom u Novom Sadu 2016. godine pravi izložbu svojih fotografijaVukovara. Povod za ovu izložbu je bio 25. godina od ulaska JNA u Vukovar. Srđan Veljović i Žene u crnom koriste ovu priliku da još jednom optuže Srbiju za rat u Hrvatskoj i navodne zločine u Vukovaru. Građani Novog Sada na ovu provokaciju odgovaraju uništavanjem izložbe.

Srđan Veljović je sa svojim istomišljenicima imao još akcija protiv Srbije Zajedno sa Ženama u crnom učestvovao je u skrnavljenju spomenika u Beogradu. Tako su na spomenik patrijarha Pavla stavili kecelju. Učestvovao je u predstavi “Srebrenica kad mi ubijemo” o navodnim zločinima Srba. Aktivno je učestvovao u protestima “Ne davimo Beograd” i protestima u Beogradu.

 

 

Nastaviće se…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *