Ovo je škola u Srbiji koja obučava novinare separatiste i agente stranih službi

U Novom Sadu postoji škola po nazivom “Novosadska novinarska škola”, ova škola koja postoji od 1996. godine a od 1998. godine deluje kao nevladina organizacija, koja se bavi regrutovanjem mladih novinara koji će u Srbiji delovati kao agenti provokatori i separatisti u interesu zapadnih obaveštajnih službi. Jedan od projekata ove nevladine organizacije je i portal pod nazivom “FAKE NEWS TRAGAČ”, finansiran od strane američke ambasade, Fondacije za otvoreno društvo i National Endowment for Democracy. U “Novosadskoj novinarskoj školi” postoji određen broj vojvođanskih separatista. Ovo su njeni članovi:

Milan Nedeljković – Direktor

Na čelu ove škole nalazi se Milan Nedeljković, rođen 1956. godine. Milan Nedeljković je bio predsednik Foto-Kino i video saveza Vojvodine od 1982 – 1983. godine. Devedesetih godina počinje svoj rad u okviru nevladinih organizacija.

Tijana Femić Bumbić

Tijana Femić Bumbić nalazi se na poziciji koordinatora. Njen zadatak je pisanje projekata iz oblasti ljudskih prava. Kao što smo naveli u uvodu,  Novosadska novinarska škola se finansira iz inostranstva, pa projekti o ljudskim pravima su samo paravan za izvlačenje novca.

Marina Grnja Klaić 

 

 

Marina Grnja Klaić nalazi se na poziciji  koordinatora u Novosadskoj novinarskoj školi. Njen zadatak je pisanje projekata iz oblasti medija i evropskih integracija. Pored tih zaduženja zaposlena je kao menadžer u kancelariji EU info point u Novom Sadu.

 

Nastavice se…

One thought on “Ovo je škola u Srbiji koja obučava novinare separatiste i agente stranih službi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *