Advokat koji tuži samo patriote

U Novom Sadu živi i radi advokat koji se bavi samo podnošenjem tužbi protiv srpskih patriota i rodoljuba. Ovaj advokat zove se Veljko Milić. Ovo je kratka biografija delovanja đavoljeg advokata vojvođanskih separatista, nevladinih organizacija i drugih liberalnih grupacija.

Veljko Milić

Veljko Milić nalazi se u separatističkoj organizaciji “Nezavisno društvo novinara Vojvodine”. U toj organizaciji nalazi se na funkciji izvšnog direktora. Takođe jedan od njegovih zadataka u okviru te organizacije je i podnošenje krivičnih i drugih prijava protiv svakog ko bi otkrio istinu o delovanju vojvođanskih separatista i nevladinih organizacija. Pre nekoliko godina Veljko Milić je podnosio  krivične prijave protiv rodoljuba koji su pokušali da spreče prikazivanje filma Mirdita, dobar dan u kome se Srbija optužuje za nekoliko hiljada navodnih silovanja albanskih žena. 

Ovaj advokat sumnjivog seksualnog opredeljenja  je često u Novom Sadu viđen u društvu mladih momaka, takođe učestvuje na tribinama koje organizuju vojvođanski separatisti. Na jednoj takvoj tribini pod nazivom Srbija tretira Vojvodinu kao ratni plen. Jedan od govornika je bio i Veljko Milić koji je izjavio da vojvođani ne žele da slave dan prisajedinjenja Srbije i Vojvodine, i da Srbija nije oslobodila Vojvodinu. Posle toga se sramno i bezobrazno podsmejavao Srbiji da nema više teritorija gde može išta više obeležavati, i da uskoro nece obeležavati prisajedinjenje sa Vojvodinom.

Veljko Milić je takođe podnosio tužbe protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu zbog odluke da svi studenti moraju polagati prijemni ispit na srpskom jeziku. On je takođe bio učesnik i predavač na više tribina organizovanih od strane Helsinškog odbora za ljudska prava i Inicijative mladih za ljudska prava. Obe ove organizacije finansiraju se iz inostranstva. Aktivno je učestvovao u protestima 2017 i 2019 godine u Novom Sadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *